Ny sommarsäsong – motor- och musikträffar kräver sin logistik

Våren har gjort sitt inträde och planerna inför sommaren börjar att kommuniceras. I Huskvarna Folkets park har vi i mitten av maj en bil och mc-träff. Classic Mustang club arrangerar. Det hör inte till de traditionella eventen för musikälskare, men vi lovar att det kommer att spelas musik. Bilarnas ljudanläggningar hör till det mest kära hos många bilfantaster. Vilken musik är mest populär till den helgen? Den som besöker parken får veta.

Jönköpings körsällskap har två framträdanden i maj, den 17 maj under Huskvarna marknad och dagen efter på Öxnehagadagen. Det är höjdpunkter och alltid uppskattat när kören med fina anor framträder.

Annars är det spännande att se om scenframträdande musik- och teatersällskap ska lyckas att attrahera människor för att se koncerter och uppvisningar. Trenden är tydlig om än långsam: vi svenskar tar oss i allt mindre utsträckning från hemmet och våra skärmar för att spelningar och teater. Streamingtjänsterna breder ut sig och tar upp en stor del av vår tid. När det gäller musik är det inte bara live-framträdanden som tappar i popularitet. Beställning av CD och DVD har varit på utdöende sedan en tid, kan bland annat Bonver logistikpartner berätta om.

Sommaren är som vanligt diger, med massor av uppträdanden, i folkparken och i smålandsnejden. Läs gärna kalendariumet på rockarkivet.se så att du kan planera in ditt musikschema i år. I sommar får vi chans att se Laleh, Norlie & KKV, Weeping Willows + Sarah Klang innan vi kan sätta en check på musiksommaren. Efter sommaren tar vi ett andetag och ser till att planera in hösten med bland annat D-A-D den 31 oktober.

Väl mött i sommar.